Wat is Masterskip?


Masterskip is een organisatie die gelooft in uitdagend en avontuurlijk onderwijs. Ze nemen jongeren uit de pre-examenklassen mee op zeiltrainingsschip de Wylde Swan. Tijdens de reis volgt iedereen zijn/haar reguliere lesprogramma van school terwijl ze meevaren op de grootste tweemast-topzeilschoener ter wereld.
Naast het zelfstandig leren aan boord worden er verdiepende lessen gegeven waarvan de stof gekoppeld is aan het leven aan boord. De zogeheten "Central lessons" zijn ontzettend gevarieerd, ze worden gegeven door zowel docenten als crew en kunnen gaat over allerlei onderwerpen zoals: navigatie, first aid, dolfijnen, zoet water maken uit zeewater, zeiltheorie en nog veel meer. De voertaal aan boord is Engels. Vanuit de zeiltraining werk je iedere dag toe naar de scheepsovername die in de laatste twee weken van de reis plaatsvindt. 

 

Het Masterskip talentontwikkelingsprogramma is gebaseerd op vier uitgangspunten:

  1. Avontuur: een onvergetelijk avontuur op zee om de wereld te ontdekken en inspirerende ervaring op te doen naast het gewone schoolwerk.
  2. Intensief onderwijs: naast het gewone schoolwerk leer je wat natuurkundige krachten betekenen. ’s Nachts zeilen onder de sterren en leren navigeren. 
  3. Unieke leeromgeving: geen klaslokaal, maar de Wylde Swan, hét zeiltrainingsschip van Nederland.
  4. Persoonlijke ontwikkeling: 24 uur per dag leef je in een minimaatschappij en leer je regels en disciplines te respecteren en bij te dragen aan een positieve sfeer.