Cuba & Jamaica


De tocht die ik volgend jaar zal maken is een ontdekkingsreis naar Jamaica en Cuba. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen, verdieping van mijn kennis over het ontstaan van het Caribisch gebied én op expeditie naar tropische eilanden! Op deze reis nemen de trainees uiteindelijk 
het schip over en staan we zélf aan het roer! 

 

De reis duurt bijna 6 weken en afhankelijk van weer en wind varen we ongeveer 2000 mijl. De eerste week zeilen we een lang stuk, zodat we elkaar en het schip goed leren kennen. Daarna zeilen we kortere stukken waarbij we verschillende eilanden aandoen. 

Hoe ziet het leven aan boord eruit?


Werkzaamheden

Op een schip met meer dan 45 man dat 6 weken op zee vaart is, het essentieel om een strakke dagplanning en een goede taakverdeling en samenwerking te hebben. Bijna alles wordt gezamenlijk gedaan en om 06:45 begint de dag. Er wordt brood gebakken, het lekkere eten wordt opgediend en na iedere maaltijd moet de afwas weer gedaan worden. Na de zelfstudie is er elke dag (behalve op lazy day) happy hour, dit is het dagelijkse schoonmaakuurtje. In verschillende groepen worden de pantry, galley, mainhold, toiletten, douches en overige binnenvertrekken schoongemaakt. Buiten wordt het dek geschrobd en vaak is er ook een groep die de crew helpt met onderhoud. Dit alles onder begeleiding van je favoriete muziek zie kei hard uit de speakers knalt! 's Avonds/'s nachts is het tijd voor wachtlopen of ankerwacht; in het pikkedonker op het achterdek het schip over de golven zien deinen en zorgen dat je de juiste koers blijft varen. 

 

School

Van te voren ben je veel bezig met het voorbereiden van je onderwijs aan boord. Tijdens de reis is er namelijk weinig tijd voor studie en moet je alles zelfstandig inplannen. Daarom is het belangrijk om vooraf een strakke planning te maken met je school/mentor, zodat je geen achterstanden oploopt. Aan boord heb je zes dagen per week zelfstudie van 8-12, in blokken van 50 minuten. Hierin wordt je begeleid door de vier docenten en vaak is er om 11:45 een mentormeeting met je groepje om even door te spreken hoe het gaat. 

 

Lessen

In de middag is het altijd tijd voor sailtraining, excursies en de central lessons. In deze verdiepende en verbredende lessen, georganiseerd door crew of docenten, leer je iedere keer weer iets nieuws. Van lessen over de onderwaterwereld tot expeditie door de jungle. Soms vindt er zelfs een uitwisseling plaats met een lokale school! 

Op het middendek krijg je alle zeiltheorie uitgelegd en leer je alles over de kracht van de wind, de stand van de zeilen en alles wat te maken heeft met het zeilleven.