Ik besef heel goed dat het heel bijzonder is dat ik deze reis als 16-jarige mag maken. Naast dat ik zelf een mooi en leerzaam avontuur aanga, wil ik met mijn deelname ook iets terug doen voor anderen. Ik wil hierbij inwoners en kinderen in Cuba helpen, die veel minder kansen en mogelijkheden hebben dan ik. Van ieder bedrag dat ik ophaal, gaat 20% naar Stichting Cuba Adelante. Mijn streefbedrag hiervoor is €1000. 

Doelstelling

Als doelstelling ga ik voor basisschool Amistad Cuba Holanda geld op halen. Deze school in havenstad Moa, heeft tekorten aan spullen zoals schriften, schrijfwaren en andere essentiële. Ook willen ze graag betere muziekondersteuning hebben bij uitvoeringen. Samen met Mieke en Gerard (initiatiefnemers Cuba Adelante)  wil ik dit door middel van mijn reis gaan realiseren. 

Stichting Cuba Adelante

Amistad Cuba Holanda

Cuba Adelante is een kleine hulporganisatie die is opzet is door Mieke en Gerard Rutjens. Na een vakantie in 2011 zijn zij in 2014 begonnen met de stichting. Na het gezien te hebben hoe het leven in Cuba is en tevens Cubanen te hebben leren kennen, kwamen zij tot het besluit om de stichting op te zetten.

Hun doel is om de inwoners van Cuba een beter bestaan en welzijn te bieden. Zij richten zich nu op scholen en weeshuizen, maar ook op ziekenhuizen en andere overheidsinstellingen. Door middel van donaties en ingezamelde goederen maken zij het leven op Cuba een stukje makkelijker. 

Ik heb Mieke en Gerard zelf ook gesproken en ik vind het heel mooi hoe zij zo dicht bij de organisatie betrokken zijn. De manier waarop zij op eigen kracht al zoveel hebben bereikt vind ik heel bijzonder.

Initiatiefnemers Mieke en Gerard Rutjens

Hulpverlening

 De goederen die zij ontvangen, worden een aantal keer peer jaar verzonden in een container die naar Cuba wordt gevaren. Deze bevat goederen voor onder andere een school in Moa (Amistad Cuba-Holanda), weeshuizen en een ziekenhuis. 

Doelstellingen

  • Inzamelen van goederen in container voor overheidsinstellingen zoals weeshuizen, scholen, bejaardenhuis, ziekenhuis, instituut voor motorisch gehandicapten. 
  • Hulp met (kinder)kleding
  • Hulp op gebied van persoonlijke verzorging
  • Hulp op medisch gebied
  • Hulp na een orkaan

Kijk voor meer informatie op de website van stichting Cuba Adelante
http://stichtingcubaadelante.nl/HOME/